Koiraperheen sisustus – koiranruuan säilytys

Koiran ruuan säilytys on ollut minulle murheenkryyni jo pitkän aikaa. Kun koiria on neljä, ruokaa kuluu kuppikaupalla, ja käytännöllisyyden vuoksi koiran ruuan on oltava siten keskeisessä sijainnissa, että sitä on helppo lapata koirien kuppeihin aamuin illoin.

Olen nähnyt sieviä ratkaisuja, joissa koiran ruokaa säilytetään keittiötasoilla pienemmissä purkeissa, ja siten purkkeja täydennetään aina isommasta, esimerkiksi komerossa tai kellarissa sijaitsevasta koiranruokasäkistä, mutta meillä järjestely ei toimisi, sillä pienempi astia tyhjenisi todennäköisesti jo vuorokaudessa tai parissa.

Muuttaessani vuoden vaihteessa reilun 80 neliön kolmiosta 49 neliön kaksioon, ei auttanut muu, kuin ryhtyä luovaksi, sillä en missään nimessä halunnut asua pienessä asunnossa, joka muistuttaa pikkuruista kennelrakennusta ruokapönttöineen päivineen. Edellisessä asunnossa koirien ruokapussi oli sijainnut vanhassa peltiroskiksessa, mutta sen myötä, kun minulle muutti alkuvuodesta erittäin kekseliäs ja ruuanhimoinen koiranpentu, ei auttanut muu, kuin hakea varastosta vuosia sitten Mustista ja Mirristä saatu Purina Pro Planin peltitynnyri, jonka kansi on napakka ja jämäkkä, ja estää nälkäisten rosvojen sisäänpääsyn.

Katselin aikani keittiön kulmassa tönöttävää peltitynnyriä, jonka reunassa oli erilaisten koirarotujen kuvia. Kuvat olivat kyllä söpöjä, mutta tekivät pienen tilan sisustuksesta levottoman ja lapsellisen.

Katselin asuntoni vaaleaa yleisilmettä, kunnes keksin lukeneeni DIY-projekteista, joissa yöpöytien ja muiden kalusteiden pinnoille taiottiin sievempiä yleisilmeitä D-C-FIX -kontaktimuovien avulla.

Netti on pulloillaan toinen toistaan luovempia vinkkejä D-C-FIX -teippien käytöstä ja ratkaisu sopii monipuolisesti erilaisille pinnoille. Uskon, että peltisen koiranruokatynnyrin päällä se toimii siten, että jos joskus kyllästyn kuvioon, voin repiä teipin irti ja sen alta mitä todennäköisimmin paljastuu alkuperäinen kuva vahingoittumattomana. Samoin teippejä voi myös vaihdella, mikäli sisustuksen tyyli tai ilme vaihtuu.

Yksi 45×200 cm rulla riitti yhden koiranruokatynnyrin päällystämiseen mainiosti ja ostin sen Etolasta kuuden euron hintaan. Ei hullumpi panostus, vaikkei lopputuloksesta tullutkaan niin siisti, kuin olisin toivonut – askartelu ei koskaan ole ollut vahvin osa-alueeni ja tynnyrin uudesta pinnasta tulikin hieman ryppyinen, eikä teipin alareuna ole kaikilta osin kohdistunut oikein.

Arjessa marmorikuvioitu pinta on kuitenkin kiitollinen, sillä vaikka kuvassa rypyt näkyvät, silmä ei todellisuudessa erota niitä kovin hyvin etenkään, kun koko tupakeittiön yleisilmettä katsoo kokonaisuutena.

Teippasin myös kanihäkin kirkkaan sinisen muovipohjalaatikon lautakuvioisella teipillä, ja lopputulos on kestänyt hyvin siitäkin huolimatta, että kanihäkin pohjalaatikkoa pestään säännöllisin väliajoin kylpyhuoneessa.

Jos sinulla on lisää ideoita D-C-FIX -kontaktimuovin käyttöön koirataloudessa tai vinkkejä siitä, miten sen saa asennettua siistimmin pyöreälle pinnalle, jaa ne ihmeessä meille kommentoimalla tätä artikkelia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s